onsdag 12 augusti 2009

En blogg och resumé

Jaha, då har man blivit med blogg, spännande. Denna blogg är tänkt att mest handla om de aktiviteter jag pysslar med, cykling, kajakpaddling och eventuellt lite annat tingeltangel. En liten resumé kanske kan va på sin plats:


Målet för i år var bl a att klara av Vätternundan på under 9 timmar då sub10 med god marginal klarades av året innan (9.24). Under vintern så bestod träningen mest av cykelpendling ca 3 mil om dagen tur och retur.

I Februari gjordes ett försök av att klara av Vikingarännet mellan Uppsala-Stockholm, 8 mil på is, detta efter att idén kläckts på en fest. Sagt och gjort, i makligt tempo med vackra vyer och diverse depåstopp nådde vi till slut målet i Hässelby Strand.


Team Blåbär innan start


När isen väl försvunnit och vägbanorna började sopas så blev det lite längre cykelturer, först på cross och sen räser. Tack vare cykelpendlingen så gick det ganska bra att komma igång med lite längre cykelpass.

Distanspass varvades med ngt motionslopp som t ex Cykel City Grand Fondo och även Vänern Runt, det senare ett motionsarrangemang på 56 mil som fungerade riktigt bra som uppladdning inför Vätternrundan, då man får köra långt tre dagar i rad. Etapperna var på 22, 21 resp 13 mil.

Trötta jag efter en regnig första etapp på Vänern runt


Sovsalen i Åmål där folk även hängde sina blöta kläder på tork, det gick dock att sova ändå :).


Cykelförvaring



Punkalagning


Vår grupp efter målgång på tredje och sista etappen i Örebro.


Efter ca 250 mils cykelträning så var det då examensdags och Vätternrundan stod för dörren. Jag skulle köra ihop med ett gäng från happymtb . Väderprognosen inför loppet visade på ostadigt väder och på vägen ner till Motala öste regnet ner, inget vidare alltså.

Hursom helst, under loppet var vädret lite bättre, med lite lättare regn och med ganska snälla vindar. Starten gick vid 03:38. Vi körde på bra ner till Gränna men vid Jönköping så började det gå lite långsammare då vi "fastnade" på långsammare klungor. I Fagerhult hade vi en kort överläggning och kom överens om att vi var tvungna att slänga i en till växel för att klara av sub 9. Efter det vaknade folk till liv och det blev en himla fart på klungan, vi körde belgiskt nästan hela loppet och väl i mål så stannade klockan på 8.36, lyckan visste inga gränser :)!


Ett par dagar efter loppet så började snacket om att vi ska göra sub 8 nästa år och det är väl inte helt omöjligt. I så fall så måste jag nog strukturera upp träningen lite mer med intervallpass, backträning och kanske skaffa en trainer, samt eventuellt nya lår :).

Taktikgenomgång på torget i Motala innan loppet


happy sub9 vid starten


Glada gubbar i mål


Jag, strax efter målgång



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar